Integritetspolicy

Vilka vi är

Läs mer här!

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilken information samlar vi in om dig?

På Visualised är vi måna om våra kunder, vilket betyder att vid de fall där vi behöver samla in personlig information, alltid gör det med hänsyn till din integritet. Vi vill vara öppna och transparenta med hur vi behandlar dina uppgifter och det är viktigt för oss att du får reda på vilken information vi samlar in om dig sam t hur vi gör det.

För att vi ska kunna erbjuda våra tjänster, som till exempel erbjuda offerter, order eller marknadsföring av våra produkter och tjänster behöver vi samla in viss personlig information. Du kan då behöva lämna information om dig själv t.ex. när du:

  • Vill bli kund hos os
  • Skapar inloggning till vår hemsida
  • Vill handla produkter och tjänster av oss
  • Registrerar dig till våra nyhetsbrev

När du beställer varor eller tjänster hos oss behöver vi veta vem du är och vart du vill att dina varor ska levereras. Informationen används inte bara för att hjälpa dig att slutföra ditt köp och för att vi ska kunna hantera din beställning, utan också för att uppfylla vissa juridiska krav som ställs på oss.

 

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Hur hanterar och använder vi din information?

Det är viktigt för oss att du är medveten om hur vi hanterar dina personliga uppgifter. Vi kan t.ex. använda dina personuppgifter för följande ändamål:

  • För att skapa och hantera ditt personliga konto på vår webbplats
  • För att bearbeta dina beställningar
  • För att skicka dig aviseringar om leveransstatus
  • För att kontakta dig för information eller frågor gällande leveranser
  • För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster
  • För att skicka marknadsföringserbjudanden som t.ex. nyhetsbrev, kampanjer och information gällande våra kurser eller aktiviteter
  • För att hantera support- eller reparationsärenden

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Dina uppgifter lagras i vårt webbaserade affärssystem. Vi delar aldrig ut eller säljer dina uppgifter till en tredje part om det inte krävs för de tjänster som du är intresserad av. I de fall som det är nödvändigt för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster delar vi dina uppgifter med företag som är så kallade personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:

  • Transporter (Logistikföretag och speditörer)
  • Marknadsföring (Marknadsföringsverktyg för att kunna skicka dig information rörande våra produkter, tjänster och utbildningar)
  • IT- eller supporttjänster (Företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av IT-lösningar och tjänster)

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för det syftet som stämmer överens med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet). Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier gällande säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har även skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav samt begränsningar och krav avseende internationell överföring av personuppgifter.

Hur länge sparas dina uppgifter?

Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla vårt gemensamma ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter. All persondata som innefattas av bokföringslagen lagras i minst 7 år. Om relation mellan Visualised och kunder eller leverantör upphör raderas eller anonymiseras övriga persondata vid regelbundna kontroller.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vad är dina rättigheter?

Du har rätt till ett så kallat registerutdrag där du kan se vilka personuppgifter vi har samlade på dig med angivande ändamål, vilka uppgifter som finns lagrade och hur länge informationen sparas. Du kan begära att dina personuppgifter rättas ifall de är felaktiga eller att vi raderar dina uppgifter ifall:

  • Uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats
  • Du invänder mot en intresseavvägning vi har gjort baserat på berättigat intresse och ditt skäl för invändning väger tyngre än vårt berättigade intresse
  • Du invänder mot behandling för marknadsföringsändamål

Om du vill ha ett registerutdrag eller vill ändra dina uppgifter kontaktar du oss via e-post: info@visualised.se eller telefon: +46 10 330 03 31. Har du några frågor gällande den nya lagen eller de olika behandlingarna kan du kontakta vårt dataskyddsombud på e-post: marcus.backlund@visualised.se eller telefon: +46 735 18 181 0

Personuppgiftsansvarig
Visualised AB
Telefon: +46 (0)10 330 03 31
E-post: info@visualised.se

Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 556905-9560