Användargränssnitt

Skillnad mellan klient samt icke klient användning

Utan klient som host eller co-host kan du huvudsakligen inte;

  • Spela in mötet lokalt på din dator.
  • Under skärmdelning kan du ej ge behörighet för någon att kontrollera din enhet.
  • Använda tolk funktion
  • Live streama
  • Se förskapade breakout rooms
  • Använda ”self select” breakout room

Det finns fler restriktioner utan klient samt för chromebook användare, det har dock mindre betydelse men om ni är intresserade eller använder Chromebook så finns mer information här.

 

Breakout-rooms

När du använder breakout rooms, så begränsas antalet rum beroende på hur många deltagare, se tabell nedan. Det går t.ex. inte att ha 50 breakout rooms med 220 deltagare utan det begränsas till 200, det går att använda 100 breakout rooms med med 1000 deltagare, men denna funktion är begränsad, för att aktivera den måste man kontakta oss på Visualised eller be en av era administratörer skapa ett ärende hos Zoom, det kan även dröja upp till 3 arbetsdagar för funktionen att aktiveras.

20 breakout rooms Upp till 500 deltagare
30 breakout rooms Upp till 400 deltagare
50 breakout rooms Upp till 200 deltagare

 

Tolk

Ifall man vill använda tolk funktion måste denna aktiveras precis som utökad breakout rooms funktion, för att den ska aktiveras måste ni kontakta oss på Visualised eller be en av era administratörer skapa ett ärende hos Zoom, det kan även dröja upp till 3 arbetsdagar för funktionen att aktiveras.

 

Polls

Om ni skapat ett ”snabbmöte” genom att endast klicka på ”New Meeting” i zoom klienten så fungerar ej Polls funktionen, man måste ha ett bokat möte för att kunna använda Polls.

 

Att tänka på

Om ni ej hittar funktioner i era zoom mötet som t.ex. polls, breakout rooms, vänte rum eller liknande, så måste ni kontakta er Zoom administratör för att höra av med dem vad för inställningar ni ska ha aktiverade eller ej.

Privacy Preference Center