Hej kära Zoom Kund

Det har varit mycket brus i media nyligen kring Zooms integritet och säkerhet. Vi uppskattar de frågor vi har fått, och vi ville publicera denna artikel för att ta itu med några av dessa frågor och försäkra er att Zoom förblir samma företag som du känner och litar på:

Varför den extra oron?
Zooms grundare och verkställande direktör, Eric Yuan, har skrivit ett öppet brev till alla kunder, där han detaljerat går igenom den granskning av media som sker just nu. En stor del av granskning beror på att Zooms plattform byggdes främst för företag som din – organisationer med fullt IT-stöd. Tusentals företag har genomfört djupgående säkerhetsgranskningar av Zooms applikations-, nätverks- och datalager och har med trygghet valt Zoom som deras leverantör.

Men under dessa aldrig tidigare skådade tider har vi sett en mycket bredare uppsättning användare som använder vår produkt på ett stort antal oväntade sätt. Dessa är mestadels privata användare och konsumenter. Med dessa användningsfall har en handfull nya frågor dokumenterats av media de senaste dagarna.

Hur hanterar Zoom de nya frågorna kring sekretess och säkerhet
Här nedan dokumenteras Zooms svar på de tre frågor som skapar mest oro och frågor från våra kunder.

  • Förra månaden publicerade VICE en artikel som väckte oro över att Zoom skickade användardata till Facebook. Zoom har aldrig sålt någon information eller skickat personlig information till Facebook. Du kan läsa mer om Zooms svar i det här blogginlägget. VICE publicerade senare en reviderad uppdaterad artikel
  • Många användare har också upptäckt anonyma mötesdeltagare som delar i möten utan samtycke. Zoom har många säkerhetskontroller för att förhindra att detta händer, som Zoom har dokumenterat i det här blogginlägget. Önskar ditt företag hjälp med dessa inställningar så hjälper vi på Visualised er med detta vid ett möte.
  • Dessutom har Zoom tagit upp de senaste bekymmer kring kryptering av Zoom-möten och webbseminarier. Som säkerställer att Zoom håller all din mötesinformation och data konfidentiell och krypterad. Uppdaterad artikel här!

Öppenhet har alltid varit en viktig del av vår och Zooms kultur, och vi välkomnar eventuella ytterligare frågor eller problem som kan uppstå. Tveka inte att nå ut.